У суботу, 23. децембра 2017. године, на дан Св. Јована, деспота српскогСвету  Литургију у храму Св. Тројице на Рудну служио је јереј Никола Ћурчић уз одговарање сестринства манастира Градца.

Рудно бисер Голије, оивичено манастирима Студеницом и Градцом, црквама Св. Тројице и Св. Николе — Никољачом у јединственој амбијенталној средини. Зимске чаролије дају посебну драж овом крају. Данас, у правом зимском дану, иако праћеном снегом и мећавом у светој Литургији узело је учешће мноштво верника не само из Рудна и околине, већ и из много удаљенијих места. Велики број верног народа је приступио Светој тајни Причешћа, међу којима је било доста деце.  

Отац Никола у надахнутој беседи осврнуо  се на прочитано из Светог Јеванђеља, указујући нам да нема правог ни истинског познања Господа Христа без чврсте вере, без сталног поста, исповести, молитве и смирења. И да поред мноштва недаћа и проблема, треба да се трудимо како би били што бољи хришћани и људи, како би уједно својим примером сведочили речи нашег Господа Исуса Христоса.  И наравно, да поред оскудности и суровости окружења и времене у којем живимо, изобилујемо саосећањем, топлином и љубављу.

Текст и фотографија : Никола Михајловић