У цркви Светих Благовести у Градцу прослављена је 7. априла храмовна слава. Свештенство студеничког намесништва служило је Свету Литургију у присуству многобројног верног народа. Изнова је наша срца обрадовала најлепша и најрадоснија вест да је Син Божији зачет у утроби Дјеве и постао човек да би нас људе спасио од смрти и учинио синовима Божјим. Ђакон Марко нас је у својој празничној беседи подсетио на значај овог празника речима:

,,За тај небоземни догађај Богоочовечења, објављеног и извршеног у тренутку сусрета Дјеве и Архангела Гаврила, прослављаног у црквама као дан и празник Благовести није довољно само знати да се десио, имати информацију о томе, и симболички га обележавати једном у години.

Потребно је доживети га читавом својом душом, погрузити се читавим својим бићем у његову суштину, да бисмо га истински појмили. А то познање захтева и просветљење и преображење наше личности по небеском прволику, њено узвођење на висине тајни Божјих и примање дарова Духа Светог. То није лако, захтева целоживотни напор, аскетски труд и подвиг, пост, молитву и покајање, и редовно учешће у Св. Тајнама цркве, пре свега у Св. Причешћу. А захтева, рекли бисмо и детиње поверење, невиност и чистоту, и исту такву способност за безазлено радовање!“