22. 11. 2016. када прослављамо Светог Нектарија Егинског у манастиру Градац Свету Литургију је служио војни свештеник, отац Иван Аврамовић и ђакон Марко Ерић. Овај дивни светитељ на само Њему својствен начин отворио је срца људи који су дошли да заједно са сестринством принесу молитве Богу и Његовом угоднику.

Свако од нас има своју причу о сусрету са Светим Нектаријем, неког је исцелио од телесних, неког од душевних и духовних болести, а неког је усрећио породом. Како је ово упознавање са светитељем често неизрециво, а опет опитно и другачије за сваког није необично што су на данашњи дан принета и два славска колача у знак благодарности и жеље да се светитељу захвали за помоћ у пресудним животним околностима.

Он који је имао мучни животни пут неразумевања и одбацивања  узвисио се духом над овоземаљским недаћама и сада прилази сваком ко искрено тражи Његов лек. Светитељ својом безусловном љубављу топи оклопе бола и исцељује отписане и намучене.

Они који су посетили манастир Свете Тројице основан од стране Светог Нектарија и даље осећају и памте чудесно искуство егинске благодати. Та радост  пренета је и на данашње окупљање у градачкој светињи.