У првој суботи Часног поста, 4. марта 2017. године, на дан Светих апостола Архипа, Филимона и Апфије и Светог Теодора Комоговинског, служена је Света Архијерејска Литургија у манастиру Нова Павлица. Преосвећеном Eпископу жичком г. Јустину саслуживали су Архијерејски намесник трнавски Мирослав Петров, Архијерејски намесник студенички Здравко Николић, парох бељачки Слободан Мишовић, парох павлички Данило Петровић и протођакон Александар Грујовић.

Нова Павлица је задужбина Свете браће Стефана и Лазара Мусића, саграђена уочи Косовског боја. Мошти ових светих косовских мученика биле су сахрањене у двојној гробници испред портрета ктитора, а мошти њихове мајке Драгане – монахиње Теодосије, биле су смештене уз јужни зид наоса. Данас су мошти ових великих српских светитеља смештене у нови кивот који је дарован недавно Павличкој светињи из Украјине од Архијерејских намесника Ижевске и Удмутске епархије Михаила, Валерија и + Игора, протођакона Олега Зонова, ђакона Андреја Буторина (који је израдио кивот), а доставили су га каменски и царичански епископ Владимир и викарни епископ одески Диодор. Ово је била прилика да се српски народ у еврхаристијској радости присети значаја ових дивних светитеља, као и свих светих косовских мученика чијим крсним страдањима је трајно обележена српска историја. Данас се потврђује да ова лепа задужбина и хришћанска жртва коју су нам Света браћа Мусићи и њихова мајка пружили не губи вредност и не подлеже забораву већ  постаје трајни пример и неисцрпна утеха хришћана.

Епископ Јустин је приликом овог свечаног догађаја напоменуо да је наш народ дубоко укорењен у библијској историји и да је потребно да се хришћани стално упознају са својом својом вером и да се стално усавршавају истражујући Свето Писмо. Знање нас надограђује само уз смирење и послушност Цркви у којој једино обитава пуноћа истине.

Градачко сестринство, које се годинама старало о обнови ове дивне светиње, присуствовало је овом радосном догађају, а након тога је Епископ жички посетио и манастир Градац.